eu flag
Културно уметничко друштво „Бранислав Нушић“ Владичин Хан

Region

Пчиња

Mesto

Владичин Хан

Adresa

Никола Тесла 2, Владичин Хан 17510

E-mail

kudbnusicvhan@gmail.com

E-mail 2

Web adresa

Početak događaja

No date

kategorija

Културно уметничко друштво „Бранислав Нушић“ Владичин Хан

На југу Србије, тачно на половини пута Београд – Солун, на ушћи три реке, на раскршћу три пута, са леве и десне стране ауто пута и железнице, налази се Владичин Хан. А у том Хану по много чему јединствено културно уметничко друштво.
Јединствено по броју и лепоти чланова, по броју наступа и награда – ни мањег града ни већег друштва. Културно уметничко друштво ”Бранислав Нушић” почело је са радом тридесетих година прошлог века и све до осамдесетих година радило је повремено. Од 1983. године ради у континуитету. Младо је по броју година континуираног рада али искусно по броју наступа и традицији коју има.
Неговањем обичаја и традиције српског народа, играма из целе Србије, друштво својом оригиналношћу плени и осваја многобројна признања: седам пута је било у друштву најбољих ансамбала Србије, освајало награде за најбољу кореографију, за најбоље изведену кореографију, за успешан истраживачки рад, и још много награда, захвалница и диплома. Аплаузи милиона руку љубитеља фолклора највећа су и најдража награда друштву.
Име Владичиног Хана познато је широм Србије али и широм Европе. Познатим га је учинило културно уметничко друштво својом игром и песмом.
Друштво је гостовало у Румунији, Бугарској, Чешкој, Мађарској, Грчкој, Италији, Француској, Шпанији, Немачкој, Пољској, Македонији, Република Српска, Турској, Шведској итд.Културно уметничко друштво ”Бранислав Нушић” – то су раздрагани, разиграни и распевани момци и девојке које песма носи; а они песму и игру у срцима носе и светом проносе чувајући Светосавље, чувајући обичаје, традицију и корене Српства.